Szybkie dania obiadowe

Każdy kto chciałby się zdrowo odżywiać wie, że najważniejsze jest przygotowywanie posiłków w domu ze świeżych produktów. Jednak jak przy szybkim trybie życia i ciągłym braku czasu, znaleźć chwilę na przygotowywanie posiłków. O tyle, o ile śniadanie, drugie śniadanie i przekąskę możemy przygotowywać sobie dzień wcześniej, o tyle obiad warto byłoby jeść świeżo przygotowany. Rozwiązaniem jest gotowanie na parze. W parowarze można przygotować praktycznie wszystko, kasze, mięsa, ryby, ziemniaki, warzywa. Jest to nie tylko zdrowy sposób, ale też szybki i nie wymagający zbyt wielu zabiegów. Mięso, czy rybę możemy zamarynować dzień wcześniej i pozostawić w lodówce. Po przyjściu do domu wrzucamy do parowaru jednocześnie mięso, ziemniaki lub kaszę i inne warzywa, nawet mrożone. Nastawiamy czas i czekamy na pyszny obiad w tym czasie biorąc prysznic, sprzątając, bawiąc się z dziećmi, czy cokolwiek innego. Nawet jeśli wybierzemy się na szybkie zakupy w tym czasie nic na pewno nam się nie przypali i nie wyparuje. A po powrocie mamy pyszny, pachnący obiad.