Szybkie dania obiadowe
- 187 Views
- Redaktor clv.pl
- 31 lipca 2019
- Porady dla aktywnych
Każdy kto chciałby się zdrowo odżywiać wie, że najważniejsze jest przygotowywanie posiłków w domu ze świeżych produktów. Jednak jak przy szybkim trybie życia i ciągłym braku czasu, znaleźć chwilę na przygotowywanie posiłków. O tyle, o ile śniadanie, drugie śniadanie i przekąskę możemy przygotowywać sobie dzień wcześniej, o tyle obiad warto byłoby jeść świeżo przygotowany. Rozwiązaniem jest gotowanie na parze. W parowarze można przygotować praktycznie wszystko, kasze, mięsa, ryby, ziemniaki, warzywa. Jest to nie tylko zdrowy sposób, ale też szybki i nie wymagający zbyt wielu zabiegów. Mięso, czy rybę możemy zamarynować dzień wcześniej i pozostawić w lodówce. Po przyjściu do domu wrzucamy do parowaru jednocześnie mięso, ziemniaki lub kaszę i inne warzywa, nawet mrożone. Nastawiamy czas i czekamy na pyszny obiad w tym czasie biorąc prysznic, sprzątając, bawiąc się z dziećmi, czy cokolwiek innego. Nawet jeśli wybierzemy się na szybkie zakupy w tym czasie nic na pewno nam się nie przypali i nie wyparuje. A po powrocie mamy pyszny, pachnący obiad.

- 24 lutego 2021
Właściwości zielonej herbaty
- 2 stycznia 2021
Bez śniadania ani rusz
- 9 października 2020
BCAA skuteczny suplement
- 7 sierpnia 2020
Właściwości zielonej herbaty
Bez śniadania ani rusz
BCAA skuteczny suplement
Tłuszcz na brzuchu
Seryna co to jest ?
Trening split na masę
Dostarczanie składników – insulinoodporność
Zakwasy a mikrourazy