Mięso smażone vs mięso na parze
- 340 Views
- Redaktor clv.pl
- 5 lipca 2019
- Porady dla aktywnych
W Polsce zdecydowana większość osób lubi mięso smażone. Wynika to z tego, że tak przyrządzona potrawa ma zdecydowanie lepszy smak. Które jednak mięso jest zdrowsze? Tutaj sprawa wygląda o wiele inaczej. Niestety, zazwyczaj dzieje się tak, że rzeczy lepiej wpływające na nasz organizm są gorsze w smaku. Przynajmniej na początku. Podobnie jest w tym przypadku. Mięso smażone lepiej smakuje, ale jest mniej zdrowe dla naszego organizmu. Generalnie, zaleca się, aby w ogóle nie spożywać go pod taką postacią. Smażenie na tłuszczu powoduje, że szybciej tyjemy, nabieramy niekorzystnej tkanki i mamy coraz większe kłopoty z kondycją. To tylko nieliczne niekorzystne skutki częstego jedzenia smażonego mięsa. O wiele lepiej jest korzystać z parowaru. Tak przyrządzone mięso charakteryzuje się znacznie lepszym wpływem na nasz organizm. Początkowo taka forma może nie przypaść do gustu, ponieważ jest to jednak duża odmiana w stosunku do mięsa smażonego. Warto jednak skorzystać ze sprawdzonych sposobów, a dania w końcu nabiorą odpowiedniego smaku i będą zdecydowanie bardziej przyswajalne.

- 23 kwietnia 2022
Dlaczego warto stawiać na interwały?
- 11 marca 2022
Zajęcia BASIC
- 12 lutego 2022
Tenis ziemny – gra nie dla każdego
- 4 stycznia 2022
Dlaczego warto stawiać na interwały?
Zajęcia BASIC
Tenis ziemny – gra nie dla każdego
Mdłości w podróży
Kofeina – dobra czy zła?
Nordic walking i spacery
Pierwsza zasada – zrezygnuj z cukru!
Pump It Up