Makarony pełnoziarniste i ich zalety
- 322 Views
- Redaktor clv.pl
- 7 kwietnia 2019
- Porady dla aktywnych
Makarony to doskonałe rozwiązanie w kuchni. Można dzięki nim przygotować nie tylko wartościowe danie, ale także bardzo różnorodne menu, a do tego niezwykle szybkie i stosunkowo tanie. Z tego też powodu nie znudzi nam się szybko. Decydując się jednak na dania z makaronu warto zarówno ze względu na zdrowie, jak i walory smakowe spróbować makaronów pełnoziarnistych. Problemem może być tu jedynie kwestia konieczności nieco dłuższego gotowania makaronu z pełnych ziaren. Różnica jest jednak niewielka. Niektórzy będą się zapewne zastanawiali, co ze smakiem. Jest on nieco inny, ale po pierwszym „szoku” szybko przyznamy, że smak pełnoziarnistego makaronu jest bardziej głęboki i wyrazistszy, niż makaronu tradycyjnego. Jednak to nie walory smakowe są tu najważniejsze. Makaron pełnoziarnisty jest bogaty błonnik, liczne witaminy i minerały. Szczególnie cenny jest fosfor, żelazo i magnez, a także witaminy z grupy B. Makaron z pełnego ziarna doskonale wzmacnia układ trawienny i pozwala na mądrą dietę, bowiem dłużej utrzymują uczucie sytości.

- 23 kwietnia 2022
Dlaczego warto stawiać na interwały?
- 11 marca 2022
Zajęcia BASIC
- 12 lutego 2022
Tenis ziemny – gra nie dla każdego
- 4 stycznia 2022
Dlaczego warto stawiać na interwały?
Zajęcia BASIC
Tenis ziemny – gra nie dla każdego
Mdłości w podróży
Kofeina – dobra czy zła?
Nordic walking i spacery
Pierwsza zasada – zrezygnuj z cukru!
Pump It Up