Makarony pełnoziarniste i ich zalety
- 153 Views
- Redaktor clv.pl
- 7 kwietnia 2019
- Porady dla aktywnych
Makarony to doskonałe rozwiązanie w kuchni. Można dzięki nim przygotować nie tylko wartościowe danie, ale także bardzo różnorodne menu, a do tego niezwykle szybkie i stosunkowo tanie. Z tego też powodu nie znudzi nam się szybko. Decydując się jednak na dania z makaronu warto zarówno ze względu na zdrowie, jak i walory smakowe spróbować makaronów pełnoziarnistych. Problemem może być tu jedynie kwestia konieczności nieco dłuższego gotowania makaronu z pełnych ziaren. Różnica jest jednak niewielka. Niektórzy będą się zapewne zastanawiali, co ze smakiem. Jest on nieco inny, ale po pierwszym „szoku” szybko przyznamy, że smak pełnoziarnistego makaronu jest bardziej głęboki i wyrazistszy, niż makaronu tradycyjnego. Jednak to nie walory smakowe są tu najważniejsze. Makaron pełnoziarnisty jest bogaty błonnik, liczne witaminy i minerały. Szczególnie cenny jest fosfor, żelazo i magnez, a także witaminy z grupy B. Makaron z pełnego ziarna doskonale wzmacnia układ trawienny i pozwala na mądrą dietę, bowiem dłużej utrzymują uczucie sytości.

- 2 stycznia 2021
Bez śniadania ani rusz
- 9 października 2020
BCAA skuteczny suplement
- 7 sierpnia 2020
Tłuszcz na brzuchu
- 24 czerwca 2020
Bez śniadania ani rusz
BCAA skuteczny suplement
Tłuszcz na brzuchu
Seryna co to jest ?
Trening split na masę
Dostarczanie składników – insulinoodporność
Zakwasy a mikrourazy
Ból uda – czym może być spowodowany?