Jak przygotować się do głodówki
- 546 Views
- Redaktor clv.pl
- 21 stycznia 2019
- Porady dla aktywnych
Głodówka jest dobrym sposobem na oczyszczenie organizmu i przygotowanie się do diety odchudzającej. Oczywiście dzieje się tak tylko wtedy, kiedy do głodówki odpowiednio się przygotujemy i nie będziemy ją zbyt często stosować. Specjaliści podkreślają, że najbezpieczniejsze są głodówki jednodniowe. Jeśli jednak zdecydujemy się na głodówkę tygodniową lub dłuższą musimy przedtem odpowiednio przygotować organizm. Przede wszystkim około dwa tygodnie przed, powinniśmy odstawić mięso i słodycze. Niepotrzebne są też różnego typu używki. Najlepiej zapomnieć nie tylko o alkoholu, ale o kawie i herbacie. Wszystkie napoje, soki lepiej zastąpić herbatami zielonymi lub ziołami. Można też pić świeże soki z warzyw i owoców, ale nie te kupowane w sklepie, tylko wyciskane samodzielnie. Dwa dni przed wyznaczoną głodówką należy jeść tylko owoce i warzywa. Tak przygotowany organizm lepiej zareaguje na restrykcyjną głodówkę. Należy jednak pamiętać, że takie głodówki są nieodpowiednie dla osób młodych i chorych. Najlepiej też sensowność głodówki skonsultować z lekarzem lub dietetykiem.

- 23 kwietnia 2022
Dlaczego warto stawiać na interwały?
- 11 marca 2022
Zajęcia BASIC
- 12 lutego 2022
Tenis ziemny – gra nie dla każdego
- 4 stycznia 2022
Dlaczego warto stawiać na interwały?
Zajęcia BASIC
Tenis ziemny – gra nie dla każdego
Mdłości w podróży
Kofeina – dobra czy zła?
Nordic walking i spacery
Pierwsza zasada – zrezygnuj z cukru!
Pump It Up