Gluten w diecie
- 147 Views
- Redaktor clv.pl
- 6 lipca 2019
- Porady dla aktywnych
Na półkach sklepowych znajdziesz wiele produktów, których producenci chwalą się, że nie zawierają glutenu. Wydawałoby się, że to kolejny wymysł przemysły spożywczego, żeby zarobić więcej, ponieważ oczywiście bezglutenowe produkty są sporo droższe. Jednocześnie coraz częściej spotykamy osoby uczulone na tę substancję. Jak więc realnie podejść do sprawy glutenu w swojej diecie? Jeśli faktycznie starasz się dbać o to co jesz i hołdujesz mottu „Jestem tym co jem” zastanów się poważnie nad wykluczeniem tego składnika ze swojej diety. Nie zależenie czy jesteś na niego uczulony, mocno przetworzone produkty, które zawierają duże ilości glutenu mają wpływ na funkcjonowanie Twojego organizmu, na samopoczucie oraz koncentrację, ale też na pracę poszczególnych narządów. Warto więc uważnie przyjrzeć się produktom, które mają w sobie ten składnik. Niestety dziś na półkach w marketach ciężko znaleźć artykuły, które go nie mają. Może warto więc zainwestować w te droższe? Zdrowie, powinno zawsze być na pierwszym miejscu.

- 2 stycznia 2021
Bez śniadania ani rusz
- 9 października 2020
BCAA skuteczny suplement
- 7 sierpnia 2020
Tłuszcz na brzuchu
- 24 czerwca 2020
Bez śniadania ani rusz
BCAA skuteczny suplement
Tłuszcz na brzuchu
Seryna co to jest ?
Trening split na masę
Dostarczanie składników – insulinoodporność
Zakwasy a mikrourazy
Ból uda – czym może być spowodowany?