Właściwości migdałów
- 288 Views
- Redaktor clv.pl
- 26 lutego 2019
- Porady dla aktywnych
Migdały to najlepsze jedzenie jakie można spotkać w przyrodzie. Właściwości migdałów są tak duże, że dietetycy i osoby od zdrowej żywności nazywają je cudem żywieniowym. Migdały niestety do najtańszych orzechów nie należą. Opakowanie 200 g migdałów to wydatek 10 zł. Orzechy te są naturalnym lekarstwem na zgagę, kilka migdałów całkowicie usuwa problem z kwasem żołądkowym. Migdały posiadają omega 3 oraz wpływają korzystnie na ciało. Jeżeli nie lubisz pić mleka, lub nie możesz, sięgaj po mleko migdałowe. Nadaje się ono do kawy, herbaty a także do płatków śniadaniowych. Jeżeli się odchudzasz, migdały mogą być idealną przekąską na drugie śniadanie. Migdały zawierają dużo witaminy E, dlatego osoby które często je jedzą mają gładką skórę i brak problemu z trądzikiem. Migdały to orzechy, które mają również wpływ na nasz mózg oraz mięśnie, posiadają one dużo magnezu i witamin z grupy B. Migdały w postaci płatków, mogą być dodawane do sałatek, zup lub do różnego rodzaju wypieków zarówno na słodko jak i słono.

- 24 lutego 2021
Właściwości zielonej herbaty
- 2 stycznia 2021
Bez śniadania ani rusz
- 9 października 2020
BCAA skuteczny suplement
- 7 sierpnia 2020
Właściwości zielonej herbaty
Bez śniadania ani rusz
BCAA skuteczny suplement
Tłuszcz na brzuchu
Seryna co to jest ?
Trening split na masę
Dostarczanie składników – insulinoodporność
Zakwasy a mikrourazy