Właściwości migdałów
Migdały to najlepsze jedzenie jakie można spotkać w przyrodzie. Właściwości migdałów są tak duże, że dietetycy i osoby od zdrowej żywności nazywają je cudem żywieniowym. Migdały niestety do najtańszych orzechów nie należą. Opakowanie 200 g migdałów to wydatek 10 zł. Orzechy te są naturalnym lekarstwem na zgagę, kilka migdałów całkowicie usuwa problem z kwasem żołądkowym. Migdały posiadają omega 3 oraz wpływają korzystnie na ciało. Jeżeli nie lubisz pić mleka, lub nie możesz, sięgaj po mleko migdałowe. Nadaje się ono do kawy, herbaty a także do płatków śniadaniowych. Jeżeli się odchudzasz, migdały mogą być idealną przekąską na drugie śniadanie. Migdały zawierają dużo witaminy E, dlatego osoby które często je jedzą mają gładką skórę i brak problemu z trądzikiem. Migdały to orzechy, które mają również wpływ na nasz mózg oraz mięśnie, posiadają one dużo magnezu i witamin z grupy B. Migdały w postaci płatków, mogą być dodawane do sałatek, zup lub do różnego rodzaju wypieków zarówno na słodko jak i słono.