Sezonowe owoce
- 346 Views
- Redaktor clv.pl
- 10 lutego 2019
- Porady dla aktywnych
Obecnie trwa sezon na lokalne owoce. Truskawki, maliny, czereśnie czy jagody, to prawdziwe bomby witaminowe. Dlatego w okresie letnim, zamiast tłustych potraw i słodyczy, warto jeść na kolacje talerz owoców. Najbardziej zdrowe z tych owoców to są jagody, posiadają dużą zawartość witaminy A, która odpowiedzialna jest za nasz wzrok. W czereśniach można znaleźć naturalny koenzym Q10, substancje uelastyczniającą stawy i dobrze wpływającą na wygląd skóry. Jeżeli chodzi o truskawki posiadają one dużo witaminy C, dlatego warto je jeść nawet w sezonie zimowym, kiedy to spada nasza odporność. Owoce sezonowe można bez problemu mrozić lub robić zapasy w przetworach. Podczas okresu wakacyjnego mamy duże możliwości, aby schudnąć. Owoce sezonowe to największe dawki witamin, do walki z niedoborem energii. Jeżeli chodzi o maliny, mają one właściwości przeciwzapalne oraz dobrze wpływają na układ pokarmowy i skórę. Maliny dobrze wpływają również na przeziębienie oraz stany zapalne dziąseł i skóry na twarzy i plecach.

- 24 lutego 2021
Właściwości zielonej herbaty
- 2 stycznia 2021
Bez śniadania ani rusz
- 9 października 2020
BCAA skuteczny suplement
- 7 sierpnia 2020
Właściwości zielonej herbaty
Bez śniadania ani rusz
BCAA skuteczny suplement
Tłuszcz na brzuchu
Seryna co to jest ?
Trening split na masę
Dostarczanie składników – insulinoodporność
Zakwasy a mikrourazy