Kasza jaglana na talerzu
- 167 Views
- Redaktor clv.pl
- 9 czerwca 2019
- Porady dla aktywnych
Niegdyś pogardzana, dzisiaj przeżywa prawdziwy renesans. Złocista kasza jaglana jest obecnie dostępna w większości sklepów spożywczych, a internet wręcz obfituje w informacje o niej. Odkąd zapanowała moda na odkwaszanie organizmu jaglana wraz z kaszą gryczaną stanowią podstawę dietetycznego menu. Dlaczego odkryto ją ponownie właśnie teraz? Produkt zawiera mnóstwo cennych składników, przy czym jest doskonałym źródłem przeciwutleniaczy redukujących wolne rodniki. Dzięki lecytynie pomaga osiągnąć koncentrację i sprzyja poprawie mielinizacji komórek nerwowych. 100 gram kaszy, czyli jeden pakowany firmowo woreczek, zawiera 350 kalorii, co nie jest dużą ilością w porównaniu do sytości jaką zapewnia. Co więcej, niektóre osoby polecają detoks właśnie tą kaszą. Polega on na jedzeniu jej w pięciu posiłkach przez 3 dni, ewentualnie przedłużając okres do maksymalnie dwóch tygodni. Podczas monodiety oczywiście zakazane jest spożywanie innych produktów, bądź dodawanie do kaszy kalorycznych dodatków.

- 24 lutego 2021
Właściwości zielonej herbaty
- 2 stycznia 2021
Bez śniadania ani rusz
- 9 października 2020
BCAA skuteczny suplement
- 7 sierpnia 2020
Właściwości zielonej herbaty
Bez śniadania ani rusz
BCAA skuteczny suplement
Tłuszcz na brzuchu
Seryna co to jest ?
Trening split na masę
Dostarczanie składników – insulinoodporność
Zakwasy a mikrourazy