Dlaczego zielone warzywa?
Uatrakcyjniają każdy posiłek wizualnie oraz pod względem smaku. Zawierają magnez, żelazo, wiele innych składników odżywczych i są bogatym źródłem witamin. Dlatego jedzenie zielonych warzyw jest niezbędne, by cieszyć się dobrym zdrowiem. Są jeszcze dwie korzyści. Pierwsza to oczyszczanie organizmu z toksyn. Radzą sobie z tym doskonale. Teraz substancje chemiczne znajdują się niemal we wszystkim, dlatego trzeba bardzo zwracać uwagę, by jeść to, co pomaga je usunąć z organizmu. Druga bardzo ważna korzyść z jedzenia zielonych warzyw to dobra odporność na stres. Na tę odporność składa się wiele czynników. To pozytywne myślenie, to zdrowy sen, to aktywność fizyczna. Musi także organizm otrzymywać odpowiednie pożywienie, czyli takie, które zapewnia odporność na stres. Decydują o tym jego składniki. Zielone warzywa należą do tej grupy, podobnie jak kasze czy banany. Warto zdrowo się odżywiać, a nie tylko na zdrowiu się zyska, ale i dzięki większemu spokojowi wewnętrznemu życie stanie się łatwiejsze i przyjemniejsze.