Co można gotować na parze?
Elementem zdrowego stylu życia, jest z pewnością zdrowe odżywianie. Wielu zwolenników takiego odżywiania, przygotowuje swoje posiłki na parze. Na parze można przyrządzić praktycznie wszystkie produkty. Jest tylko kilka, których w ten sposób się nie przyrządzi, są to suche makarony, fasola, groch, grzyby i niektóre podroby. Głównymi produktami z, których przygotowuje się posiłki na parze, są warzywa, mięso i ryby. Można przygotowywać nawet zamrożone warzywa, trzeba pamiętać tylko o tym, żeby ich nie rozmrażać, przed wrzuceniem do parowaru. Mięso i ryby warto wcześniej zamarynować. Kasze, zupy, ryż, należy umieścić w parowarze, dodatkowo w miseczce z wodą. Na parze można przygotowywać nawet bułeczki, tak zwane „parowańce”, które z musem ze świeżych owoców mogą stanowić świetny deser. Podsumowując, na parze możemy przygotowywać praktycznie wszystko. Dodając jednocześnie, że można stworzyć trzy daniowy posiłek. Zupę, drugie danie i deser, praktycznie jednocześnie. Jest to więc nie tylko smaczne i i zdrowe, ale pozwala też zaoszczędzić sporo czasu.